Handgjorda ljus

Bivax:

 är binas egen produkt. Arbetarbin har åtta vaxkörtlar i botten av bakkroppen. De producerar vax i små flingor som är nästan färglösa. Storleken på flingorna varierar mellan 0,2 och 1,3 milligram och för ett kilo bivax behövs cirka 2 000 000 vaxflingor. Bivax är därför en värdefull råvara. Ett bisamhälle producerar ca 500 g bivax varje år. För att producera ett kilo bivax använder bina ca. 5-10kg honung.

Rapsvax:

 Ljusvaxet är tillverkat av skandinaviskt odlad GMO-fri raps. Rapsvax är förnybart och helt vegetabiliskt. Ljuset innehåller varken paraffin, petroleum eller palmolja.

Sojavax:

Ekologiskt Sojavax! Vi använder oss av EcoSoy sojavax som har skapats av Ekologiska sojabönor. Varje förpackning analyseras i ett toppmodernt laboratorium för att säkerställa att kvaliteten håller. Vi är också väldigt noga med att vi använder vax som är fritt från bekämpningsmedel och andra giftiga ämnen. Sojavaxet är: Tillverkat i USA med inhemskt odlade grödor (EJ skövlande sojaplantor) 100% vegetabiliskt och därmed miljövänligt

Naturligt och biologiskt nedbrytbart

Kosher-certifierat